Eindseboys levert Ballenmeiden bij Nederland – Noord Korea


Toen ik hoorde dat we ballenmeisjes bij Nederland – Noord-Korea vrouwenvoetbal mochten zijn wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Op woensdag 18 Mei gingen we met z’n alle naar het VVV-Venlo stadion en toen we daar kwamen stond Jouke op ons te wachten en we mochten met haar mee lopen. Eenmaal in de kleedkamers kregen we allemaal een geel met zwart trainingspak van de KNVB aan. De kleintjes verzopen er bijna is dit was natuurlijk wel leuk om te zien. Na wat gezoek had iedereen een trainingspak en konden we naar beneden, het veld op. De koel lijkt een stuk groter als je zelf op het veld staat. Na een beetje uitleg over wat we precies mochten doen en een hele hoop foto’s konden we weer naar boven. Hier kreeg iedereen een lunchpakketje. Toen we gegeten en gedronken hadden mochten we allemaal het veld op vanaf dat moment waren we dus ballenmeisjes. Na het uitdelen van de ballen begon de wedstrijd. In begin was het een beetje zoeken wanneer je precies de bal moest gooien maar meestal gaven de speelsters het zelf aan. Het was leuk om de wedstrijd van zo dichtbij te bekijken. We moesten een paar keer de ballen terug gooien en ballen halen. Er werd in de eerste helft nog niet gescoord. Nadat het rust was geweest en we allemaal binnen weer wat gedronken hadden begon de tweede helft. Na wat minuten voetballen scoorde Korea een doelpunt en het werd 0-1. Dit was natuurlijk wel jammer maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. Gelukkig maakte Nederland tegen het einde van de wedstrijd 1-1. Na afloop gingen we weer allemaal de kleedkamer is en kregen we allemaal een leuke attentie. We kregen een sleutelhanger, een pen, een sticker en een bidon van de KNVB. Toen zijn we met z’n alle weer terug gegaan naar Eind en was de leuke avond alweer voorbij.

 

Naam